930 153 866   -     Contact

Offices

Projects and integrated management

Project details :

Location:

Esplugues de Llobregat, Barcelona

Year:

2014-2016

Surface:

6.500 m2

Promoter:

Comercial Escolà SL

Comercial Escolà headquarters.

Reform and rehabilitation of the Comercial Escolà warehouse in Esplugues de Llobregat.
The remodeling project is divided in two phases. In a first, the old roofs of the building were replaced by a new sandwich panel made on site, incorporating new skylights. False ceiling which hid the well valued structure of wood and metal trusses were rejecte, and structure were updated. The goal, in addition to correcting different pathologies such as water leaks, was to improve thermal insulation and make work light that allows virtually no artificial lighting.
In a second phase, offices were moved from ground floor to the first floor, thus regaining its old location, allowing gain storage space on the ground floor.